Käbid- Kenad kombed söögilauas
Märtsi esimesel nädalal oli käbide rühma nädala teemaks "Kenad kombed". Nädala teema raames õppisid lapsed põhilisi viisakusreegleid igapäevaelus. Lastele tutvustasime raamatut "Kenad kombed" (L. Tungal ja P. Volkonski).
Lapsed said teada, et enne sööki tuleb alati käsi pesta. Pesemata kätega söömine on tervisele ohtlik. Mustade käte peal elab palju pisikuid, kuid seep ja vesi hävitavad need.
Söögilauda ei ole viisakas hilineda ning enne sööma asumist tuleb kõigile soovida head isu. Laua taga tuleb istuda sirge seljaga, sest lösutades, taldriku kohal kõõludes või küünarnukid laual ei ole viisakas istuda.
Toitu tuleb süüa kuuldamatult, kinnise suuga ja leiba võetakse ainult käega. Kotlette, salateid ja vormiroogasid süüakse ainult kahvliga. Linnu- ja loomaliha süüakse noa ja kahvliga. Nuga hoitakse paremas ja kahvlit vasakus käes. Lauast tõustes ütle "Aitäh".
Lastele panime rühma ka uue plakati toidupüramiidi kohta, kus lapsed saavad näha, milliseid toite tuleks igapäevaselt süüa ning millised on tervislikud toidud ja milliseid toite peaks igapäevaselt vältima.
Kunstis joonistasid lapsed šablooni järgi noa ja kahvli ning lõikasid mööda joont välja taldriku ja tassi. Kunstiteose nimi on "Kaetud laud".
Kommentaarid
Postita kommentaar