Leivanädal lasteaias

 Leiva- ja tervisliku toidu nädal Kastanimunade rühmas

    10-14. oktoober toimus Kastanimunade rühmas leivanädal.
    Leivanädalal räägiti leiva ajaloost, olulisusest eestlaste toidulaual ning õpetati lastele seda, kuidas leib põllult toidulauani jõuab. Lapsed said näha ning katsuda päris viljapäid, mis olid inspiratsiooniks voolimistööle. Muidugi võtsid lapsed kaasa ka erinevat sorti leibu ning maitsesid neid koos sõpradega. 
    Lisaks räägiti lastele tervisliku toitumise põhitõdesi. Lapsed said teada, et toit annab meile vajalikke toitaineid ja energijat, mida on vaja kasvamiseks ja tegutsemiseks. Tervisliku toitumise põhimõtetega tutvusime toidupüramiidi abil. Uurisime toidupüramiidi erinevatel korrustel paiknevaid toiduaineid, mida on soovitav süüa rohkem, mida harvem. Lapsed said teada, et toiduga ei tasu liialdada, toidulaud peab olema mitmekesine ja tasakaalustatud, et vaim ja keha, hambad oleksid terved.
    Muidugi ei puudunud laualt ka võileivad, sedakorda meisterdasid lapsed ise tervislikud võileivad, kasutades terve nädala omandatud teadmisi. 


Voolimine: viljapead



Arina käis emme töö juures abiks leiba küpsetamas ja tõi leiva kaaslastele näha ja maitsta.














Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Leivanädal lasteaias 04.-08.10

Pähklite rühma päkapiku töötuba: "Jõulukaartide meisterdamine"

"Tormine meri, rannik ja laevad”